Вести

На 28 јули, Кинеската асоцијација за промоција на науката и технологијата на приватни претпријатија ја одржа церемонијата на доделување „Награда за придонес во развојот на науката и технологијата“ во Пекинг и постигнувањето на „Инженерски развој и Пекинг Квинбон примена на целосно автоматско хемилуминисценција имуноанализатор " ја освои наградата за напредок на науката и технологијата за придонес за приватен наука и технологија во Кина.

Наградуваниот автоматски хемилуминисцентен имуноанализатор е интелигентен онлајн инструмент за откривање иновативно развиен од Beijing Kwinbon и претставува посебно научно истражувачко достигнување за развој на големи национални научни инструменти.Инструментот интегрира технологија за откривање при слаба осветленост, технологија за магнетно збогатување и одвојување, итн., И ги има предностите на висока пропусност, висока чувствителност и целосно автоматско откривање.Може ефикасно да ги реши проблемите на традиционалната технологија за откривање, како што се сложената работа, долгото време на откривање и малата точност.Тоа е уникатна, иновативна и технолошки напредна нова генерација на интелигентни инструменти за брзо откривање на безбедноста на храната.

气相色谱仪Agilent 7820A

„Наградата за придонес во развојот на науката и технологијата за приватно претпријатие“ (Сертификат на Националната награда за научно здружение бр. 0080) е основана со одобрение од Министерството за наука и технологија и Работната канцеларија за национална награда за наука и технологија.Исклучителните придонесувачи на научниот и технолошкиот персонал во постигнувањето на извонредни достигнувања во индустриските технолошки иновации, сега станува важна награда за националните приватни научно-технолошки претпријатија.

Како еден од 10-те првонаградени добитници на оваа година, ова достигнување на Пекинг Квинбон целосно ја покажува силата на истражувањето и развојот и иновациите.

Награди

Долго време, Пекинг Квинбон придава големо значење на научните и технолошките иновации, изградбата на платформи, соработката индустрија-универзитет-истражување итн. Има национални и локални заеднички инженерски центри и пост-докторски научни истражувачки станици.Технолошка надградба.Во исто време, воспоставен е целосен систем за управување со интелектуална сопственост за промовирање на иновациите и реформите преку правата на интелектуална сопственост.Досега, Qinbang има акумулирано повеќе од 200 овластени патенти за пронајдок и стана една од најиновативните компании во индустријата за тестирање.

 


Време на објавување: август-08-2022 година