производ

 • Тест картичка за откривање на остатоци од изопрокарб

  Тест картичка за откривање на остатоци од изопрокарб

  Карактеристики на пестициди за Isoprocarb, вклучувајќи одобренија, еколошка судбина, екотоксичност и проблеми со здравјето на луѓето.

  Мачка.KB11301K-10T

 • Комплет за брз тест MilkGuard за флуорохинолони

  Комплет за брз тест MilkGuard за флуорохинолони

  Со широката примена на флуорохинолоните, бактериската резистенција и негативните реакции исто така се јавуваат еден по друг.Ново пласираните флуорокинолони како што е темафлоксацин беа прекинати само 15 недели откако беа лансирани во ОК во 1992 година поради несакани реакции како што се алергија, хеморагија и бубрежна инсуфициенција.Затоа, не е дека колку е поголема растворливоста во масти и колку е подолг полуживотот, толку подобро, а фармакокинетиката и клиничките предности и недостатоци треба сеопфатно да се разгледаат.

 • Комплет за брз тест MilkGuard за спирамицин

  Комплет за брз тест MilkGuard за спирамицин

  Вообичаен несакан ефект на стрептомицин е ототоксичноста, бидејќи стрептомицинот се акумулира во увото и ги оштетува вестибуларните и кохлеарните нерви.Стрептомицин може да предизвика трајно губење на слухот.Стрептомицин ќе се акумулира во бубрезите и ќе ги оштети бубрезите, со очигледна нефротоксичност.Стрептомицин може да има алергиски реакции кај некои пациенти.

 • Elisa Тест комплет на CAP

  Elisa Тест комплет на CAP

  Kwinbon овој комплет може да се користи во квантитативна и квалитативна анализа на остатоците од CAP кај водни производи, рибини ракчиња итн.

  Дизајниран е за откривање на хлорамфеникол врз основа на принципот на ензимската имуноанализа „во директна конкуренција“.Микротитарните бунари се обложени со антиген за спојување.Хлорамфениколот во примерокот се натпреварува со антигенот за обложување за врзување за ограничениот број додадени антитела.По додавањето на подготвена за употреба подстрата TMB, сигналот се мери во читач ELISA.Апсорпцијата е обратно пропорционална со концентрацијата на хлорамфеникол во примерокот.

 • MilkGuard бета-лактами и тетрациклини Комбо тест лента-KB02114D

  MilkGuard бета-лактами и тетрациклини Комбо тест лента-KB02114D

  Комплетот може да тестира 14 бета-лактами и 4 тетрациклини.собна температура и лесен за читање на резултатот.

 • Комплет за тестирање за фалсификување на козјо млеко MilkGuard

  Комплет за тестирање за фалсификување на козјо млеко MilkGuard

  Пронајдокот припаѓа на техничкото поле за детекција на безбедност на храната, а особено се однесува на методот за квалитативна детекција на компонентите на млеко во козјото млеко во прав.
  Потоа, по реакција на боја, резултатот може да се забележи.

 • Комплет за тестирање ELisa на AOZ

  Комплет за тестирање ELisa на AOZ

  Нитрофураните се синтетички антибиотици со широк спектар, кои често се користат во животинското производство поради одличните антибактериски и фармакокинетски својства.

  Тие исто така биле користени како поттикнувачи на раст во производството на свињи, живина и водни производи.Во долгорочните студии со лабораториски животни покажаа дека матичните лекови и нивните метаболити покажуваат канцерогени и мутагени карактеристики.Нитрофуранските лекови фуралтадон, нитрофурантоин и нитрофуразон беа забранети за употреба во производството на храна за животни во ЕУ во 1993 година, а употребата на фуразолидон беше забранета во 1995 година.

  Тест комплет Elisa на AOZ

  Мачка.А008-96 Велс

 • Комплет за брз тест HoneyGuard Tetracyclines

  Комплет за брз тест HoneyGuard Tetracyclines

  Остатоците од тетрациклини имаат токсични акутни и хронични ефекти врз здравјето на луѓето, а исто така ја намалуваат ефикасноста и квалитетот на медот.Ние сме специјализирани за одржување на целосно природната, здрава и чиста и зелена слика на медот.

  Мачка.KB01009K-50T

 • Тест комплет Elisa на AMOZ

  Тест комплет Elisa на AMOZ

  Нитрофуранските лекови фуралтадон, нитрофурантоин и нитрофуразон беа забранети за употреба во производството на храна за животни во ЕУ во 1993 година, а употребата на фуразолидон беше забранета во 1995 година. од основните лекови од нитрофуран, бидејќи основните лекови се метаболизираат многу брзо, а метаболитите на нитрофуранот врзани за ткиво ќе се задржат долго време, затоа метаболитите се користат како цел во откривањето на злоупотребата на нитрофурани.Метаболит на фуразолидон (AMOZ), метаболит на фуралтадон (AMOZ), метаболит на нитрофурантоин (AHD) и метаболит на нитрофуразон (SEM).

  Мачка.KA00205H-96 Велс

 • Комплет за тестирање на остатоци од пендиметалин

  Комплет за тестирање на остатоци од пендиметалин

  Се покажа дека изложеноста на пендиметалин значително го зголемува ризикот од развој на рак на панкреасот, една од најсмртоносните форми на рак.Една студија објавена воМеѓународен весник за ракоткри трикратно зголемување кај апликаторите во горната половина од животот на употребата на хербицидот.

  Мачка.КB05802K-20 Т

 • Тест комплет за афлатоксин М1 MilkGuard

  Тест комплет за афлатоксин М1 MilkGuard

  Афлатоксинот М1 во примерокот се натпреварува за антителото со антигенот поврзан со BSA обложен на мембраната на тест лентата.Потоа, по реакција на боја, резултатот може да се забележи.

   

   

 • Комплет за брз тест MilkGuard меламин

  Комплет за брз тест MilkGuard меламин

  Меламинот е индустриска хемикалија и суровина за производство на меламински смоли за производство на лепила, производи од хартија, текстил, кујнски прибор итн. Сепак, некои луѓе додаваат меламин во млечните производи за да го зголемат нивото на азот при тестирање за содржина на протеини.

123Следно >>> Страница 1/3