производ

 • Комплет за брз тест MilkGuard за флуорохинолони

  Комплет за брз тест MilkGuard за флуорохинолони

  Со широката примена на флуорохинолоните, бактериската резистенција и негативните реакции исто така се јавуваат еден по друг.Ново пласираните флуорокинолони како што е темафлоксацин беа прекинати само 15 недели откако беа лансирани во ОК во 1992 година поради несакани реакции како што се алергија, хеморагија и бубрежна инсуфициенција.Затоа, не е дека колку е поголема растворливоста во масти и колку е подолг полуживотот, толку подобро, а фармакокинетиката и клиничките предности и недостатоци треба сеопфатно да се разгледаат.

 • Комплет за брз тест MilkGuard за спирамицин

  Комплет за брз тест MilkGuard за спирамицин

  Вообичаен несакан ефект на стрептомицин е ототоксичноста, бидејќи стрептомицинот се акумулира во увото и ги оштетува вестибуларните и кохлеарните нерви.Стрептомицин може да предизвика трајно губење на слухот.Стрептомицин ќе се акумулира во бубрезите и ќе ги оштети бубрезите, со очигледна нефротоксичност.Стрептомицин може да има алергиски реакции кај некои пациенти.

 • Комплет за тестирање за фалсификување на козјо млеко MilkGuard

  Комплет за тестирање за фалсификување на козјо млеко MilkGuard

  Пронајдокот припаѓа на техничкото поле за детекција на безбедност на храната, а особено се однесува на методот за квалитативна детекција на компонентите на млеко во козјото млеко во прав.
  Потоа, по реакција на боја, резултатот може да се забележи.

 • Тест комплет за афлатоксин М1 MilkGuard

  Тест комплет за афлатоксин М1 MilkGuard

  Афлатоксинот М1 во примерокот се натпреварува за антителото со антигенот поврзан со BSA обложен на мембраната на тест лентата.Потоа, по реакција на боја, резултатот може да се забележи.

   

   

 • Комплет за брз тест MilkGuard меламин

  Комплет за брз тест MilkGuard меламин

  Меламинот е индустриска хемикалија и суровина за производство на меламински смоли за производство на лепила, производи од хартија, текстил, кујнски прибор итн. Сепак, некои луѓе додаваат меламин во млечните производи за да го зголемат нивото на азот при тестирање за содржина на протеини.

 • Комплет за тестирање на остатоци од пендиметалин

  Комплет за тестирање на остатоци од пендиметалин

  Се покажа дека изложеноста на пендиметалин значително го зголемува ризикот од развој на рак на панкреасот, една од најсмртоносните форми на рак.Студијата објавена во International Journal of Cancer откри трикратно зголемување кај апликаторите во првата половина од животот употребата на хербицидот.Комплет за тестирање на остатоци од пендиметалин Кат.KB05802K-20T За Овој комплет се користи за брза квалитативна анализа на остатоците од пендиметалин во листот од тутун.Лист од свеж тутун: карбендазим: 5 mg/kg (стр...
 • MilkGuard 3 во 1 BTS Комбо тест комплет

  MilkGuard 3 во 1 BTS Комбо тест комплет

  AR во млекото е една од главните грижи во последниве години.Тестовите на Kwinbon MilkGuard се евтини, брзи и лесни за изведување.Мачка.KB02129Y-96T За Овој комплет се користи за брза квалитативна анализа на β-лактами, сулфонамиди и тетрациклини во примерокот од сурово млеко.Бета-лактамските и тетрациклинските антибиотици се главни користени антибиотици за третман на бактериски инфекции кај млечните говеда, но и за поттикнување на растот и за колективен профилактички третман.Но, користењето на антибиотици за ...
 • MilkGuard 2 во 1 BT Комбо тест комплет

  MilkGuard 2 во 1 BT Комбо тест комплет

  Овој комплет се базира на специфичната реакција на антитело-антиген и имунохроматографија.Антибиотиците на β-лактами и тетрациклини во примерокот се натпреваруваат за антитело со антигенот обложен на мембраната на тест лентата.Потоа, по реакција на боја, резултатот може да се забележи.Тест лентата може да се совпадне со анализатор на колоидно злато за откривање во исто време, и да се извлечат податоците од тестот на примерокот.По анализата на податоците ќе се добие конечниот резултат од тестот.

   

 • Тест картичка за откривање на остатоци од изопрокарб

  Тест картичка за откривање на остатоци од изопрокарб

  Карактеристики на пестициди за Isoprocarb, вклучувајќи одобренија, еколошка судбина, екотоксичност и проблеми со здравјето на луѓето.

 • Комплет за тестирање на тетрациклини HoneyGuard

  Комплет за тестирање на тетрациклини HoneyGuard

  Остатоците од тетрациклини имаат токсични акутни и хронични ефекти врз здравјето на луѓето, а исто така ја намалуваат ефикасноста и квалитетот на медот.Ние сме специјализирани за одржување на целосно природната, здрава и чиста и зелена слика на медот.