За нас

Кои сме ние

Beijing Kwinbon Biotechnology Co., Ltd.е основана во Кинескиот Земјоделски Универзитет (CAU) во 2002 година. Тој е професионален производител на храна дијаностика за храна, добиточна храна и економска безбедност на растенијата.

Во последните 18 години, Kwinbon Biotechnology активно учествуваше во истражување и развој и производство на дијагностика на храна, вклучувајќи имуноанализи поврзани со ензими и имунохроматографски ленти.Тој е способен да обезбеди повеќе од 100 видови на ELISA и повеќе од 200 видови брзи тест ленти за откривање на антибиотици, микотоксини, пестициди, адитиви за храна, додадени хормони при хранење на животните и фалсификување на храна.

Има над 10.000 квадратни метри лаборатории за истражување и развој, фабрика за GMP и куќа за животни без SPF (Специфични патогени).Со иновативната биотехнологија и креативните идеи, поставени се повеќе од 300 библиотека за тестови за безбедност на храната со антигени и антитела.

Досега, нашиот научно-истражувачки тим има добиено околу 210 меѓународни и национални патенти за пронајдоци, вклучително и три патенти за меѓународни пронајдоци за PCT.Повеќе од 10 тест комплети беа адаптирани во Кина како национален стандарден метод за тестирање од AQSIQ (Генерална администрација за надзор на квалитетот, инспекција и карантин на НР Кина), неколку тест комплети беа потврдени за чувствителноста, LOD, специфичноста и стабилноста;исто така и сертификати од ИЛВО за комплет за брз тест за млечни производи од Белгија.

Kwinbon Biotech е компанија ориентирана кон пазарот и клиентите која верува во задоволството на клиентите и деловните партнери.Нашата цел е да ја заштитиме безбедноста на храната за целото човештво од фабрика до маса.

што правиме

Д-р Хе Фангјанг започна постдипломски студии за безбедност на храна во CAU.
Во 1999 година

Д-р Тој го разви првиот комплет кленбутерол McAb CLIA во Кина.
Во 2001 г

Бекинг Квинбон беше основан.

Во 2002 г

Беа доделени повеќе патенти и технолошки сертификати.

Во 2006 г

Изградена високотехнолошка база за безбедност на храна од светска класа од 10000 ㎡.

Во 2008 г

Д-р Ма, поранешен потпретседател на CAU, формираше нов тим за истражување и развој со многу постдоктори.

Во 2011 г

Брзи перформанси раст и започна Guizhou Kwinbon филијала.

Во 2012 г

Повеќе од 20 канцеларии изградени во цела Кина.

Во 2013 г

Лансиран автоматски хемилуминисценциски имуноанализатор во

Во 2018 година

Основана е филијалата Шандонг Квинбон.

Во 2019 г

Компанијата започна со подготовка на котација.

Во 2020 година

за нас