Вести

Во 2021 година, увозот на млеко во прав за новороденчиња во мојата земја ќе се намали за 22,1% на годишно ниво, втора последователна година на пад.Препознавањето на потрошувачите за квалитетот и безбедноста на домашната формула за новороденчиња во прав продолжува да се зголемува.

Од март 2021 година, Националната здравствена и медицинска комисија го издадеНационален стандард за безбедност на храна за формула за новороденчиња, Национален стандард за безбедност на храна за формула за постари доенчињаиНационален стандард за безбедност на храна за формула за новороденчиња.Со новиот национален стандард за стандардно млеко во прав, индустријата за формула за доенчиња исто така е во нова фаза на надградба на квалитетот.
брза тест лента за млеко
„Стандардите се диригентската палка за водење на развојот на индустријата. Воведувањето на новите стандарди ќе промовира поквалитетен развој на индустријата за адаптирања за доенчиња во мојата земја“.Директорот на Канцеларијата за индустриска економија на Истражувачкиот институт за рурален развој на Кинеската академија за општествени науки и директорот на Канцеларијата за индустриска економија на Националниот технолошки систем за млечна индустрија, Лиу Чангкван, анализираа дека новиот стандард целосно ги зема предвид карактеристиките на растот и развојот на доенчиња и мали деца во мојата земја, и има направено појасни и построги регулативи за протеини, јаглени хидрати, елементи во трагови и изборни состојки, барајќи од производите да обезбедат попрецизни нутритивни елементи во согласност со возраста на доенчињата и малите деца.„Усвојувањето на овој стандард дефинитивно ќе игра важна улога во гарантирањето и промовирањето на производството на формула за доенчиња што е побезбедно и повеќе во согласност со растот и нутритивните потреби на кинеските доенчиња и малите деца.

Во последниве години, државниот надзор над индустријата за вештачки адаптери за доенчиња континуирано се подобрува, а квалитетот на млекото за доенчиња во мојата земја е значително подобрен и одржуван на високо ниво.Според податоците на Државната управа за регулирање на пазарот, пропусноста на мострите на млеко во прав за доенчиња во прав во 2020 година во мојата земја изнесувала 99,89%, а таа во третиот квартал од 2021 година била 99,95%.

„Строгиот надзор и систем за случајна инспекција обезбеди фундаментална гаранција за подобрување и одржување на квалитетот на прашокот за формула за новороденчиња во мојата земја.Лиу Чангкван воведе дека ефективноста на квалитетната конструкција на прашок за формула за новороденчиња, од една страна, има корист од воспоставувањето на ефективен прашок за формула за доенчиња во мојата земја.Од друга страна, подобрувањето на квалитетот на изворот на млеко, исто така, постави основа за квалитетот и безбедноста на прашокот за формула за новороденчиња.Во 2020 година, пропусната стапка на инспекција на земање мостри на сурово свежо млеко во мојата земја ќе достигне 99,8%, а стапката на проодност на инспекција на примероци од различни клучни мониторинг и забранети адитиви ќе остане 100% во текот на целата година.Според податоците од мониторингот на пасиштата на Националниот систем за млечни говеда, просечниот број на соматски клетки и бројот на бактерии во свежото млеко на набљудуваното пасиште во 2021 година ќе се намали за 25,5% и 73,3% соодветно во споредба со 2015 година, а нивото на квалитет е многу повисоко од националниот стандард.
тест лента за млеко
Вреди да се напомене дека по имплементацијата на новиот национален стандард за прашок за формула за доенчиња, некои компании за прашок за адаптирано млеко за доенчиња почнаа да избираат суровини и помошни материјали за нови производи, да дизајнираат нови формули и иновативни истражувања и развој, да ги прилагодуваат производните процеси и технологии, и дополнително подобрување на основната работа како што се способностите за инспекција.

Новинарката дозна дека новиот национален стандард за млеко за доенчиња јасно пропишува дека двегодишен преоден период ќе биде резервиран за производителите на вештачко хранење за доенчиња.Во овој период, компаниите за вештачко хранење за доенчиња треба што поскоро да произведуваат во согласност со новиот национален стандард, а релевантните регулаторни органи исто така ќе спроведат инспекции и ревизии на производите од новиот национален стандард.Ова исто така значи дека имплементацијата на новиот национален стандард за прашок за формула за доенчиња ќе и помогне на индустријата за прашок за адаптирано млеко за доенчиња да се придржува до иновациите, да го зајакне лидерството во брендот, да ги води производителите на млеко во прав да ги оптимизираат формулите на производите и да направат смели иновации во технологијата на производство. техничка опрема и управување со квалитетот..
тест за млечни антибиотици
Кинеските производители на формула за доенчиња треба да го искористат новиот стандард како можност за дополнително зајакнување на изградбата на системи за управување со квалитетот и безбедноста, а во исто време, да ги зајакнат научните истражувања за исхраната на доенчињата и иновациите на производи кои подобро ги задоволуваат нутритивните потреби на кинеските доенчиња и мали деца, со цел да се обезбеди похранлива и подобра исхрана на мнозинството семејства.Безбедни и поекономични висококвалитетни производи за детска формула.


Време на објавување: април-18-2022 година