Lajme

Në vitin 2021, importet e vendit tim të qumështit pluhur formule për foshnjat do të bien me 22.1% nga viti në vit, viti i dytë radhazi i rënies.Njohja e konsumatorëve për cilësinë dhe sigurinë e pluhurit të formulave shtëpiake për foshnjat vazhdon të rritet.

Që nga marsi 2021, Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë dhe Mjekësisë ka nxjerrëStandardi Kombëtar i Sigurisë Ushqimore për Formulën e Foshnjave, Standardi Kombëtar i Sigurisë Ushqimore për Formulën për Foshnjat e MëdhadheStandardi Kombëtar i Sigurisë Ushqimore për Formulën e Foshnjave.Me standardin e ri kombëtar të qumështit pluhur standard, industria e formulave për foshnjat është gjithashtu në një fazë të re të përmirësimit të cilësisë.
shirit provë të shpejtë për qumësht
"Standardet janë stafeta për të udhëhequr zhvillimin e industrisë. Futja e standardeve të reja do të nxisë zhvillimin me cilësi më të lartë të industrisë së qumështit për foshnjat e vendit tim."Drejtori i Zyrës së Ekonomisë Industriale të Institutit të Kërkimeve të Zhvillimit Rural të Akademisë Kineze të Shkencave Sociale dhe Drejtori i Zyrës së Ekonomisë Industriale të Sistemit Kombëtar të Teknologjisë së Industrisë së Qumështit Liu Changquan analizoi se standardi i ri merr plotësisht parasysh karakteristikat e rritjes dhe zhvillimit të foshnjat dhe fëmijët e vegjël në vendin tim, dhe ka bërë rregulla më të qarta dhe më të rrepta për proteinat, karbohidratet, elementët gjurmë dhe përbërësit opsionalë, duke kërkuar që produktet të ofrojnë elemente ushqyese më të sakta sipas moshës së foshnjave dhe fëmijëve të vegjël.Miratimi i këtij standardi do të luajë patjetër një rol të rëndësishëm në garantimin dhe promovimin e prodhimit të formulës për foshnjat që është më e sigurt dhe më në përputhje me rritjen dhe nevojat ushqyese të foshnjave dhe fëmijëve të vegjël kinezë.

Vitet e fundit, mbikëqyrja e shtetit mbi industrinë e qumështit të qumështit është përmirësuar vazhdimisht dhe cilësia e qumështit të qumështit për foshnjat në vendin tim është përmirësuar ndjeshëm dhe është ruajtur në një nivel të lartë.Sipas të dhënave të Administratës Shtetërore për Rregullimin e Tregut, kalueshmëria e mostrave të qumështit pluhur qumështi formulë për foshnjat në vendin tim në vitin 2020 ishte 99,89%, dhe atë në tremujorin e tretë të 2021 ishte 99,95%.

"Sistemi i mbikëqyrjes së rreptë dhe i kontrollit të rastësishëm ka dhënë një garanci themelore për përmirësimin dhe mirëmbajtjen e cilësisë së pluhurit të formulës për foshnjat në vendin tim."Liu Changquan prezantoi se efektiviteti i ndërtimit cilësor të pluhurit të formulës për foshnjat, nga njëra anë, përfitoi nga krijimi i një pluhuri efektiv të formulës për foshnjat në vendin tim.Nga ana tjetër, përmirësimi i cilësisë së burimit të qumështit ka hedhur gjithashtu një themel për cilësinë dhe sigurinë e pluhurit të formulës për foshnjat.Në vitin 2020, shkalla e kalueshmërisë së inspektimit të mostrave të qumështit të freskët të papërpunuar në vendin tim do të arrijë në 99.8%, dhe shkalla e kalueshmërisë së inspektimit të mostrave të monitorimit të ndryshëm kyç dhe aditivëve të ndaluar do të mbetet 100% gjatë gjithë vitit.Sipas të dhënave të monitorimit të kullotave të Sistemit Kombëtar të Gjedheve të Qumështit, numri mesatar i qelizave somatike dhe numri i baktereve në qumështin e freskët të kullotës së monitoruar në vitin 2021 do të bjerë përkatësisht me 25.5% dhe 73.3% krahasuar me vitin 2015 dhe niveli i cilësisë është shumë më i lartë se standardin kombëtar.
shirit provë qumështi
Vlen të theksohet se pas zbatimit të standardit të ri kombëtar për pluhurin e qumështit për foshnjat, disa kompani të qumështit të qumështit kanë filluar të zgjedhin lëndë të para dhe ndihmëse për produkte të reja, të dizajnojnë formula të reja dhe kërkime dhe zhvillime inovative, të rregullojnë proceset dhe teknologjitë e prodhimit, dhe të përmirësojë më tej punën bazë siç janë aftësitë e inspektimit.

Gazetari mësoi se standardi i ri kombëtar për formulën për foshnjat përcakton qartë se një periudhë tranzicioni dy vjeçare do të rezervohet për prodhuesit e formulave për foshnjat.Gjatë kësaj periudhe, kompanitë e formulave për foshnjat duhet të prodhojnë në përputhje me standardin e ri kombëtar sa më shpejt të jetë e mundur, dhe autoritetet rregullatore përkatëse do të kryejnë gjithashtu inspektime dhe auditime për produktet e standardit të ri kombëtar.Kjo do të thotë gjithashtu se zbatimi i standardit të ri kombëtar për pluhurin e formulave për foshnjat do të ndihmojë industrinë e pluhurit të formulës për foshnja të përmbahet në inovacione, të forcojë udhëheqjen e markës, të udhëzojë prodhuesit e pluhurit të qumështit për të optimizuar formulat e produkteve dhe të bëjë risi të guximshme në teknologjinë e prodhimit. pajisjet teknike dhe menaxhimin e cilësisë..
testi i antibiotikëve të qumështit
Prodhuesit kinezë të formulave për foshnjat duhet të përdorin standardin e ri si një mundësi për të forcuar më tej ndërtimin e sistemeve të menaxhimit të cilësisë dhe sigurisë, dhe në të njëjtën kohë, të forcojnë kërkimin shkencor mbi ushqimin e foshnjave dhe inovacionin e produkteve që plotësojnë më mirë nevojat ushqyese të foshnjave kineze dhe fëmijët e vegjël, në mënyrë që të sigurojnë ushqim më ushqyes dhe më të mirë për shumicën e familjeve.Produkte formule për foshnja të cilësisë së lartë të sigurta dhe më ekonomike.


Koha e postimit: Prill-18-2022