produkt

 • Kompleti Elisa Test i Aflatoksinës B1

  Kompleti Elisa Test i Aflatoksinës B1

  Doza të mëdha të aflatoksinave çojnë në helmim akut (aflatoksikozë) që mund të jetë kërcënuese për jetën, zakonisht përmes dëmtimit të mëlçisë.

  Aflatoksina B1 është një aflatoksinë e prodhuar nga Aspergillus flavus dhe A. parasiticus.Është një kancerogjen shumë i fuqishëm.Kjo fuqi kancerogjene ndryshon nga speciet, me disa, si minjtë dhe majmunët, në dukje shumë më të ndjeshëm se të tjerët.Aflatoksina B1 është një ndotës i zakonshëm në një shumëllojshmëri ushqimesh duke përfshirë kikirikët, miellin e farave të pambukut, misrin dhe drithërat e tjerë;si dhe ushqimet e kafshëve.Aflatoksina B1 konsiderohet si aflatoksina më toksike dhe është shumë e implikuar në karcinomën hepatoqelizore (HCC) te njerëzit. [citim i nevojshëm] Tek kafshët, aflatoksina B1 është treguar gjithashtu të jetë mutagjene, teratogjene dhe të shkaktojë imunosupresion.Disa metoda të marrjes së mostrave dhe analitike duke përfshirë kromatografinë me shtresë të hollë (TLC), kromatografinë e lëngshme me performancë të lartë (HPLC), spektrometrinë e masës dhe analizën imunosorbente të lidhur me enzimën (ELISA), ndër të tjera, janë përdorur për të testuar kontaminimin me aflatoksinë B1 në ushqime. .Sipas Organizatës së Ushqimit dhe Bujqësisë (FAO), nivelet maksimale të toleruara në mbarë botën të aflatoksinës B1 u raportuan të jenë në intervalin 1–20 μg/kg në ushqim dhe 5–50 μg/kg në ushqimin e gjedheve dietike në vitin 2003.

 • Kompleti Elisa Test i Ochratoksin A

  Kompleti Elisa Test i Ochratoksin A

  Okratoksinat janë një grup mykotoksinash të prodhuara nga disa specie Aspergillus (kryesisht A).Okratoksina A njihet se gjendet në produkte të tilla si drithërat, kafeja, frutat e thata dhe vera e kuqe.Konsiderohet si kancerogjen i njeriut dhe paraqet interes të veçantë pasi mund të grumbullohet në mishin e kafshëve.Kështu mishi dhe produktet e mishit mund të kontaminohen me këtë toksinë.Ekspozimi ndaj okratoksinave përmes dietës mund të ketë toksicitet akut për veshkat e gjitarëve dhe mund të jetë kancerogjen.