Lajme

Pse duhet të testojmë Antibiotikët në Qumësht?

Shumë njerëz sot janë të shqetësuar për përdorimin e antibiotikëve në bagëti dhe furnizimin me ushqime.Është e rëndësishme të dini se fermerët e qumështit kujdesen shumë që qumështi juaj të jetë i sigurt dhe pa antibiotikë.Por, ashtu si njerëzit, lopët ndonjëherë sëmuren dhe kanë nevojë për ilaçe.Antibiotikët përdoren në shumë ferma për të trajtuar infeksionet kur një lopë infektohet dhe ka nevojë për antibiotikë, një veteriner përshkruan mjekimin e duhur për llojin e problemit që ka lopa.Pastaj antibiotikët i jepen lopës për aq kohë sa është e nevojshme për ta përmirësuar atë.Lopët nën trajtim antibiotik për infeksione mund të kenë mbetje antibiotike në qumështin e tyre

lajme4

Qasja për kontrollin e mbetjeve të antibiotikëve në qumësht është e shumëanshme.Kontrolli parësor është në fermë dhe fillon me përshkrimin dhe administrimin e saktë të antibiotikëve dhe respektimin e kujdesshëm të periudhave të tërheqjes.Me pak fjalë, prodhuesit e qumështit duhet të sigurojnë që qumështi i kafshëve nën trajtim ose në periudhën e tërheqjes të mos hyjë në zinxhirin ushqimor.Kontrollet parësore plotësohen nga testimi i qumështit për antibiotikë, i ndërmarrë nga bizneset ushqimore në pika të ndryshme të zinxhirit të furnizimit, përfshirë edhe në fermë.

Tank me qumësht janë testuar për praninë e mbetjeve të zakonshme të antibiotikëve.Në mënyrë të veçantë, qumështi pompohet nga rezervuari në fermë në një bagazh cisternë për t'u dorëzuar në fabrikën e përpunimit.Shoferi i kamionit-cisternë merr një mostër të qumështit të secilës fermë përpara se qumështi të pompohet në kamion.Përpara se qumështi të shkarkohet në fabrikën e përpunimit, çdo ngarkesë testohet për mbetje antibiotike.Nëse qumështi nuk tregon prova të antibiotikëve, ai pompohet në rezervuarët e uzinës për përpunim të mëtejshëm.Nëse qumështi nuk kalon testin antibiotik, e gjithë ngarkesa e qumështit të kamionit hidhet poshtë dhe mostrat e fermës testohen për të gjetur burimin e mbetjeve të antibiotikëve.Ndaj fermës është marrë masa rregullatore me testin antibiotik pozitiv.

lajme3

Ne, në Kwinbon, jemi të vetëdijshëm për këto shqetësime dhe misioni ynë është të përmirësojmë sigurinë ushqimore me zgjidhje kontrolli për të zbuluar antibiotikët në industritë e qumështit dhe të përpunimit të ushqimit.Ne ofrojmë një nga gamën më të gjerë të testeve për të zbuluar një numër të madh antibiotikësh të përdorur në industrinë agro-ushqimore.


Koha e postimit: Shkurt-06-2021